Lak met print

Lak is een coating over een ander materiaal, zoals leer. Omdat de coating een dichte structuur heeft, kan het geen vocht opnemen. Ook beschermende en verzorgende sprays kunnen niet in het materiaal hechten en hebben daardoor geen nut. Wat wel werkt op lak is foam: Foam maakt het materiaal anti-statisch waardoor het minder vuil aantrekt.

Beschermen & Verzorgen

Maakt anti-statisch

Omdat lak een dichte coating heeft kan een beschermende spray niet intrekken. Impregneren is dus niet nodig. Wel trekt lak snel vuil aan omdat het vrij statisch is. Door het lak te behandelen met Lak Polish word lak minder statisch en blijft het materiaal beter beschermt tegen vuil. Daarnaast geeft de polish extra glans. Verkrijgbaar in kleurloos en zwart.

Collonil | Lack Polish
Collonil | Lack Mousse 200 ml|

Soepel & Glanzend

Deze spray geeft een vol schuim die de elasticiteit en glans van het lak behoudt. De toevoeging van elasticiteit verkleint de kans op scheurtjes in het lak. Bovendien heeft de mousse een anti-statische werking waardoor het lak minder vuil aantrekt. De mousse is eenvoudig aan te brengen op de schoen en hoeft alleen ingewreven en gedroogd te worden.

Snake & Reptiel: een gesloten of open coating herkennen

In de Benelux komen schoenen van echt slangenleer nauwelijks voor. Meestal is de print van slang of reptiel geprint op een ander materiaal. Dit kan op een materiaal met dichte coating, zoals lak, of op een materiaal met een open coating, zoals glad leer, suède of nubuck. Door met een vlakke hand over het materiaal te wrijven is het type materiaal te herkennen. Een dichte coating voelt glad aan. Bij een open coating voel je de print als een soort schubben op het materiaal liggen, daardoor voelt het wat ruwer.

Voorkom scheurtjes

Door lakschoenen op spanning te houden worden scheurtjes voorkomen. Gebruik hiervoor een (schuim)spanner.

Tip!

Nico | Schuimspanner Contour Flex