Suède met print

Suède is een populair materiaal voor prints. Op deze pagina vind je een uitgebreid advies voor het beschermen, verzorgen en reinigen van suède. Om de print in tact te houden kun je het suède niet oppeppen met kleurverzorging. Daarom is het extra belangrijk dat prints vooraf goed beschermd zijn tegen water en vuil.

Beschermen

Krachtige bescherming

De Carbon Pro spray biedt de meest krachtige bescherming tegen water en vuil. Behandel schoenen eens per maand om invloeden van buitenaf tegen te houden. 

Collonil | Carbon Pro | €14,99
Collonil | Suède Nubuck Spray 200ml

Houdt kleur langer mooi

Collonil heeft voor suède en nubuck een spray die kleuren langer mooi houdt. Juist voor print is de kleuractivering in deze spray een uitkomst omdat het de diverse kleuren meer ophaalt. Herhaal het sprayen na ongeveer 5-7 keer dragen. Na het sprayen 30 minuten laten drogen.

Verzorgen

Om suède mooi te houden is het goed om het materiaal naast beschermen, ook te verzorgen. Dat kan met de Nubuk + Textile Flacon. De flacon is verkrijgbaar in meer dan 20 kleuren! Opbrengen is makkelijk dankzij de spons op de flacon.

Afbeelding Collonil Nubuck Textiel flacon
Collonil | Nubuck Textile Flacon

Reinigen

Collonil | Clean + Care

Reinig en verzorg

Milde reiniger voor glad leer, suède, nubuck en textiel. Schuim aanbrengen op een licht vochtige spons en de hele schoen reinigen.

Drie-in-een

Effectieve, reinigende foam met langdurige werking. De Carbon Complete heeft tevens een licht beschermende en verzorgende werking.

Collonil | Carbon Complete

Droge reiniging

Collonil | Suède Nubuck Box

Met de Suède Nubuck Box wrijf je vlekken voorzichtig van de schoen. Het blokje heeft een zachte kant voor een milde reiniging van suède en een crepe kant voor een meer grondige reiniging.