Suède & Nubuck

Suède is de binnenkant van leer. Deze binnenkant is een stuk zachter dan de opperhuid en lijkt meer op stof met een geborstelde structuur. Nubuck lijkt op suède omdat het dezelfde zachte uitstraling heeft. Toch is er een verschil: Nubuck is namelijk wel de opperhuid van het leer. Omdat deze opperhuid is geborsteld, krijgt het een soortgelijke, fluweelzachte, uitstraling als suède. Zowel nubuck als suède hebben een open structuur. Daardoor blijft vuil makkelijker op de schoen liggen en trekt vocht gemakkelijk in. Daarom is het extra belangrijk om je schoen goed te beschermen, verzorgen en reinigen.

Beschermen

Bescherming met kleuractivering

De Suède Nubuck Spray zorgt voor een laagje (membraam) over de schoen waardoor water en vuil niet in de schoen trekken. Dankzij de kleuractivering, die ook in de kleurloze spray zit, blijven kleuren langer mooi. De beschermende Suède + Nubuck Spray van Collonil is naast een kleurloze variant ook te verkrijgbaar in 10 kleuren. De gekleurde sprays bevatten kleurpigmenten die de kleur herstellen. Heel geschikt wanneer het suède vaal geworden is.

Collonil | Suède Nubuck Spray 200ml
Piggy Proof | 01 Premium Protector Absorbent Fabrics |

Duurzame bescherming

De producten van Piggy Proof zijn met extra zorg voor mens en dier ontwikkeld. De bestanddelen zijn daardoor niet alleen heel effectief maar ook duurzaam. De premium protector spray biedt een langdurige bescherming tegen water en vuil. De spray is zacht en daardoor prettig om mee te werken. Behandel de schoenen, voor optimaal resultaat, drie keer en laat 24 uur drogen.

Krachtige bescherming

De Carbon Pro spray biedt de meest krachtige bescherming tegen water en vuil. Behandel schoenen eens per maand om invloeden van buitenaf tegen te houden. 30 min. laten drogen.

Collonil | Carbon Pro

Verzorgen

Afbeelding Collonil Nubuck Textiel flacon
Collonil | Nubuck Textile Flacon

Om de kleur van Nubuck of Suede op te frissen bestaat er ook de Nubuck + Textiel flacon. Dankzij de spons op de flacon is het mogelijk om heel precies te werken. Dat maakt hem geschikt bij combinatiematerialen en lichte zolen of stiksels. Te gebruiken voor alle open structuur materialen zoals suède, nubuck en textiel.

Structuur terugbrengen

Voor het opruwen van vale plekken zodat het nubuck weer zijn oorspronkelijke structuur krijgt. Crepe heeft de eigenschap om vuil op te nemen wanneer het warm wordt. Door de wrijving van het borstelen ontstaat er warmte waardoor deze borstel ook een reinigend effect heeft.

Natur Crepe borstel

SPLITSUÈDE: DE LOOK VAN SUÈDE MAAR DUNNER
Een andere vorm van suède is split-suède. Dit is een dunnere suède waarvan zowel de boven- als onderkant van suède is. Het is dus eigenlijk een laag uit het leer waar de dikkere opperhuid niet meer op zit. Omdat dit dunner is, is het beter geschikt voor bijvoorbeeld het maken van soepele items, zoals kleding. Nubuck wordt juist vaker gebruikt voor (de buitenkant van) schoenen.

Reinigen

Collonil | Clean + Care

Verzorgen en reiniging in één flacon

De Clean & Care bevat een reinigingsschuim dat mild genoeg is voor suède. Goed schudden, op een spons, microvezeldoek of direct op de schoen aanbrengen en altijd de hele schoen schoonmaken. Behalve een reinigende werking biedt de Clean & Care ook een stukje verzorging van suède en nubuck.

Verbluffende reiniging

Een fantastisch product voor het reinigen van absorberende materialen zoals suéde en nubuck is de 03. Deep Clean Solution van Piggy Proof. De milde schuimoplossing is zeer effectief dankzij de diepreinigende werking. Maak een borstel vochtig met lauw water en wrijf de Deep Clean Solution in tot er een rijk schuim ontstaat. Wrijf droog met een schone doek en laat 24 uur drogen. Dit product is biologisch afbreekbaar.

Piggy Proof | 01 Premium Protector Absorbent Fabrics |
Piggy Proof | 01 Premium Protector Absorbent Fabrics |
Collonil | Suède Nubuck Box

Verwijder vlekken en lijm

Dit kleine wonderblokje verwijderd niet alleen vlekken maar bijvoorbeeld ook lijmresten (bij aankoop of door reparatie).

Bij hardnekkige vlekken

Het zilverzandblokje van de Collonil 1909 range zorgt voor een extra sterke, droge reiniging voor het verwijderen van vlekken in suède en nubuck. Door de lichte schuring met het blokje en het oppervlak, wrijf je de vlek gemakkelijk uit het materiaal.

Zilverzandblokje
Collonil | 1909 ZIlverzandblokje