Wat is het voordeel van een inlegzool?

Gemiddeld legt een persoon zo’n 160.000 km af in zijn of haar leven! Dat betekent, dat je de wereld bijna 4 keer rondloopt. Je begrijpt, lief zijn voor je voeten is enorm belangrijk. Het begint bij een goede voetverzorging. Als je dat goed voor elkaar hebt, dan is het heel belangrijk om je voeten door de dag heen genoeg steun te bieden. Inlegzooltjes zorgen voor comfort en kunnen vervelende (voet)klachten voorkomen. 

Wat is het grote voordeel van een inlegzool in je schoenen?

Op die vraag is geen eenduidig antwoord te geven. Simpelweg, omdat zooltjes bestaan in allerlei soorten en maten en voor verschillende toepassingen. Heb je bijvoorbeeld last van hielspoor, dan draag je een ander zooltje dan je zou dragen als je graag wat extra steun wilt. Het voetbed is misschien wel, het belangrijkste onderdeel van een schoen. Het bepaalt mede de mate van steun die een schoen biedt. Sommige schoenen hebben van zichzelf al een fijn voetbed, maar bij veel schoenen zul je merken dat fijne inlegzool echt verschil kan maken. Steun op de juiste plekken is niet alleen comfortgerelateerd maar zorgt ook voor een gezonde houding. Ons favoriete merk wat betreft inlegzolen, is Pedag. Pedag’s inlegzolen zijn handgemaakt in Duitsland en gemaakt van duurzame materialen. Pedag heeft zolen voor allerlei toepassingen. De Viva range is wat ons betreft een range die een inlegzool heeft voor iedereen!

Waar moet je op letten bij een inlegzool?

Ook daar is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. Stel, je wilt een inlegzool dat zorgt voor comfort, dan is het belangrijk om eerst je voettype te bepalen. Heb je bijvoorbeeld een wat plattere voet, dan kun je kiezen voor een zool als de Viva Low. Deze inlegzool zorgt voor voldoende steun, zodat je natuurlijke lichaamshouding wordt gecorrigeerd. Heb je juist last van een holvoet, dan is de Viva High een perfecte inlegzool. Deze geeft de extra steun in de lengteboog, waardoor het vermoeide voeten voorkomt. Heb je een normale voet, dan is de Viva ideaal voor jou. Deze inlegzool geeft precies op de juiste plekken de juiste steun. De Viva range heeft een bovendek van plantaardig gelooid leer. Dit zorgt voor de juiste vochtopname!