Lak en hoogglans

Lak en hoogglans hebben een glanzende coating van wax, PVC of PU. Dit kan een glad materiaal zijn of een print hebben, zoals een kroko of slangenprint. Van oudsher werd soms olie geadviseerd op lak- en hoogglans materialen. Tegenwoordig zijn er betere producten die het materiaal glanzend en schoon houden. Voor vrijwel alle schoenen gebruik je een impregneerspray om de schoen te beschermen tegen vuil en vocht. Dit geldt echter niet voor lak- en hoogglans materialen. Omdat de schoen is afgedekt met een coating kan de impregneerspray niet intrekken en heeft het geen functie. Toch trekken juist lakschoenen vuil aan omdat het een statisch materiaal is. Door de schoenen wel regelmatig te behandelen met bijvoorbeeld de Lack Mousse, maak je ze direct minder statisch én daardoor beter bestand tegen vuil.

Collonil Lack Polish
Collonil Lack Polish

Maakt anti-statisch

Omdat lak een dichte coating heeft kan een beschermende spray niet intrekken. Impregneren is dus niet nodig. Wel trekt lak snel vuil aan omdat het vrij statisch is. Door lak te behandelen met Lack Polish word lak minder statisch en blijft het materiaal beter beschermt tegen vuil. Daarnaast geeft de polish extra glans en kun je met de zwarte variant kale plekjes aanstippen, waardoor deze minder zichtbaar worden in op zwart lak. 

Soepel & Glanzend

Lack Mousse geeft een vol schuim die de elasticiteit en glans van het lak behoudt. De toevoeging van elasticiteit verkleint de kans op scheurtjes in het lak. Bovendien heeft de mousse een anti-statische werking waardoor het lak minder vuil aantrekt. De mousse is eenvoudig aan te brengen op de schoen en hoeft alleen ingewreven en gedroogd te worden.

Collonil | Lack Mousse 200 ml|

Mousse of Polish
De lack mousse en lack polish van Collonil hebben vrijwel dezelfde werking. beide producten zijn een goed advies voor het beschermen en verzorgen van lak- en hoogglans materialen. maak je keuze op basis van gebruiksgemak: de mousse breng je aan op een doek en wrijf je op de schoen. hierdoor wrijf je de mousse ook direct uit en ben je in één handeling klaar. De flacon van de Lack Polish is reeds voorzien van een spons en daardoor kun je hem rechtstreeks op de schoen aanbrengen. voor goed resultaat is het nodig om daarna uit te wrijven met een schone, droge doek.

Collonil Clean+Care
Collonil Clean+Care

De Lack Mousse en Lack Polish zijn volledig afgestemd op lak- en hoogglans producten. Mochten deze specifieke producten niet voor handen zijn of wil je een product dat voor meer toepassingen geschikt is, kies dan altijd voor een foam-oplossing, zoals de Clean & Care van Collonil. 

Voorkom scheurtjes in lak

Om lakschoenen op spanning te houden is een schuimspanner aan te raden. Het schuim past zich aan de schoen aan en zorgt voor perfecte druk. Dit voorkomt scheurtjes in het lak.

Nico | Schuimspanner Contour Flex
Nico | Schuimspanner Contour Flex