Je luxe schoenen verzorgen

Collonil 1909

Luxe schoenen verzorgen

Heb je een paar nette schoenen, dan wil je ze graag zo goed mogelijk verzorgen. Je wilt immers netjes voor de dag komen. Hoe doe je dit? Collonil 1909 is een luxe verzorgingslijn met natuurlijke ingrediënten, speciaal gemaakt voor jouw luxe schoenen! Schoenverzorging kun je opdelen in drie stappen: reinigen, verzorgen en beschermen.

Stap 1: Bepaal het materiaal

Je begint altijd met het bepalen van het materiaal waar de schoen van gemaakt is. Is de schoen gemaakt van suède, dan verzorg je de schoen anders dan dat deze is gemaakt van glad leer.

Stap 2: Schoenen voorbereiden

Borstel de zwaarste vervuiling eerst van je schoenen af met een borstel en haal de veter uit de schoenen. Gebruik daarna een schoenspanner op de schoenen op te vullen. Dit maakt het poetsen makkelijker omdat je geen last hebt van de loopplooien in de schoen.

Stap 3: Schoenen reinigen en verzorgen

Schoenen worden gemaakt van verschillende materialen, maar de meest voorkomende zijn nog steeds glad leer of suède of nubuck. Beide materialen reinig je op verschillende manieren. Suède reinig je bij voorkeur droog met een blokje als de Dry Cleaning Rubber van Collonil 1909. Dit blokje heeft twee kanten. Een crepe kant en een kant van rubber. Crepe gebruik je als de vervuiling wat sterker is. Wrijf het blokje over de vlek en je zult zien dat deze verdwijnt.

Is de schoen gemaakt van glad leer, dan kun je je nette schoen reinigen met een verzorgend product. Kleurloze verzorgingsproducten van Collonil 1909 werken tevens mild reinigend. Denk aan het product Collonil 1909 Leather Cream of Collonil 1909 Leather Lotion. Check eerst of het materiaal kleurvast is. Producten met een reinigende werking kunnen een mooie finish op een schoen doen verdwijnen en dat wil je natuurlijk niet! Heeft de schoen inderdaad een finish die niet kleurvast is, gebruik dan een verzorgingsproduct met een kleur dat het dichtst bij de schoen in de buurt komt. Soms moet je met twee of meerdere kleuren poetsen, omdat de schoen is voorzien van een bepaalde finish. Op zo’n moment kun je voor de Collonil 1909 Supreme Crème de Luxe kiezen. Dit is een fijne, schoencrème met voedende ingrediënten. Gebruik bij het aanbrengen van de schoencrème de Collonil 1909 inwrijfborstel. Deze zachte ronde borstel, zorgt ervoor dat het product gemakkelijk en gelijkmatig over de schoen verdeeld kan worden.

Collonil 1909 | Inwrijfborstel Rond  
Collonil 1909 | Leather Lotion 
Collonil 1909 | Dry Cleaning Rubber
Collonil 1909 | Leather Cream 

Stap 3: Schoenen beschermen

Heb je je schoenen gereinigd en of verzorgd met de juiste producten? Dan is het tijd om de schoenen weer te beschermen tegen water en vuil. Zorg ervoor dat de verzorgingsproducten goed zijn ingetrokken, voordat je aan de slag gaat met een beschermende spray. Afhangend van het materiaal kies je de juiste spray. Kies voor de Collonil 1909 Supreme Protect voor suède en nubuck. Heb je een schoen van glad leer. Kies dan voor een spray met een voedende wax erin zoals de Collonil 1909 Supreme Wax.

Stap 4: Glans toevoegen

Wrijf de schoen van glad leer na het  na met de Collonil 1909 Uitwrijfborstel van geitenhaar. Deze borstel is superzacht en zorgt voor een prachtige glans. Rijg daarna de veters weer in je schoen (of kies een paar nieuwe veters;)) en je schoenen zien er weer oogverblindend uit!

Collonil 1909 | Supreme Wax Spray 
Collonil 1909 | Uitwrijfborstel Geitenhaar 
Collonil 1909 | Supreme Protect Spray