Metallic

Metallic is een finishlaag op een ander materiaal. Een schoen kan volledig van metallic zijn voorzien of slecht voor een deel. Metallic wordt gekenmerkt door de glinstering. In de verzorging moet er rekening mee gehouden worden dat het om een coating gaat die op een materiaal ligt. Dat betekent dat het kwetsbaarder is en zonder de juiste verzorging kan deze finish beschadigen. Juist om die reden is het niet mogelijk om metallic te reinigen. Het is wel mogelijk om beschadigingen te herstellen en de kleur terug te brengen.

Beschermen

Omdat Metallic een kwetsbare coating is, heeft Collonil een spray geintroduceerd die 100% veilig is vanwege een optimale mix aan bestandsdelen. Om een perfecte bescherming te houden is het belangrijk om schoenen regelmatig in te spuiten, zeker iedere 30 dagen. Spray met voldoende afstand en laat goed drogen (minimaal 30 minuten).

Collonil | Metallic Spray

Verzorgen

Collonil | Colour Cream

De Colour Cream van Colonil is een verzorgende cream die in meerdere metallic kleuren verkrijgbaar is. De cream houdt metallics daardoor niet alleen langer mooi en glanzend, maar voegt ook extra kleur toe of haalt vervaagde kleuren weer op. Een musthave voor glad leren schoenen met een metallic finish.

Een voedende en beschermende crème zonder kleur, maar mét glansdeeltjes. Daardoor ideaal voor het verzorgen van metallic.

Collonil | Shine Cream | €5,75
Collonil | Colorit

Colorit is verkrijgbaar in de metallic-kleuren zilver en goud. Colorit heeft een sterk dekkende werking waardoor het beschadigingen minder zichtbaar maakt en nieuwe kleur toevoegt.