NEON schoenen beschermen

40 jaar na het opkomen van de felle neontinten is de trend anno 2020 weer helemaal terug van weggeweest. In schoenen zien we de trend vooral terugkomen in de accenten. Neon wil je natuurlijk het liefst in de felle kleur houden. Door het dragen kan de kleurintensiteit afnemen. Daarom is het erg belangrijk om schoenen met neonaccenten regelmatig te behandelen met een beschermende spray.

Gebruik een beschermende spray

Een beschermende spray is dé nummer 1 als het aankomt op felle kleuren. Want, om kleuren zo lang mogelijk mooi te houden, moet je ervoor zorgen dat het materiaal niet vies wordt. Voor sneakers kun je daarvoor de Protection Spray van Collonil Carbon Lab gebruiken. Deze spray komt in twee verpakkingssoorten. Je kunt de aerosol vrije variant nemen. Deze zit in een pompflacon en  je binnenshuis gebruiken. Je kunt ook kiezen voor de Carbon Lab Protection Spray. Spray de schoenen in het laatste geval buitenshuis. De Collonil Carbon Lab Protection Spray legt een flexibel en ademend membraan over het materiaal heen waardoor vocht niet naar binnen kan, maar het ademend vermogen van het materiaal intact blijft. 

Collonil | Carbon Lab Midsole Sealer
Collonil | Carbon Lab Protecting Spray 300ml

Als het neon accent verwerkt is in de zool van de schoen, dan is het verstandig om de zoolrand te beschermen de Collonil Carbon Lab Midsole Sealer. De Sealer zorgt voor een waterafstotend laagje en houdt UV-straling tegen. Zo voorkom je verkleuring van de zoolrand en blijft deze beschermd tegen vuil en vlekken. 

Neon als accent in je outfit

Een neon accent in je outfit valt gelijk op! Het merk Muller & Sons ontwikkelde veters in vrolijke, felle kleuren. Een echte musthave deze zomer! De veter is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren en is 1.20 lang. Ideaal voor in je sneakers! 

sneakerveter neon

TIP!

Plaats schoenspanners in je schoenen als je de schoenen niet gebruikt. Deze zorgen ervoor dat jouw schoenen weer worden teruggebracht in model en voorkomen lelijke loopplooien. Schoenspanners van cederhout nemen tevens vocht op uit de schoen en laten een frisse geur achter in de schoen.