Schoonmaken van je Birkenstocks

De zomer komt er weer aan en dat betekent, blote voeten weer! Het lekkerst loop je op je favoriete Birkenstock sandalen. Trendy en supercomfortabel! Het geheim van Birkenstock ligt in het legendarische ontwerp van het voetbed. Een anatomisch design van het voetbed in combinatie met een fijne zachte bovenlaag zorgt ervoor dat jij ook met je blote voeten graag in je Birkenstock sandalen schiet. Het suède voetbed zorgt voor een goede vochtopname en dat komt goed uit als je je sandalen op een warme zomerdag draagt. Om de vochtopname optimaal te houden en de sandalen weer op te frissen, is het belangrijk om je sandalen en het voetbed regelmatig te verzorgen en te reinigen. Dit doe je het best met producten van het Premium schoenverzorgingsmerk Collonil! In de video hieronder laat je zien welke stappen je doorloopt voor het allerbeste resultaat! 

STAP 1: Losse vuil wegborstelen

Maak de gespjes van de Birkenstocks los. Begin met het afborstelen van het losse vuil van de sandaal met de Collonil suèdeborstel. Leg de focus hierbij op het voetbed.

STAP 2: Sandaal reinigen

Om het voetbed en het bovenmateriaal van de sandaal te reinigen, gebruik je allereerst de Collonil Cleaner Stick. Met dit blokje kun je de grofste vervuiling van de zool afgummen. De Cleaner Stick is gemaakt van zilverzand, wat zichzelf vernieuwd tijdens het gebruik. Heb je het diepste vervuiling van het voetbed verwijderd, dan is het tijd voor de veelzijdige Collonil Clean + Care. Dit product werkt supergoed voor het reinigen en verzorgen van leer, suède en andere materiaalsoorten. Clean + Care is heel gemakkelijk in gebruik. Breng aan op een reinigingsborstel als de Collonil Carbon Cleaning Brush. Verspreid het product over het gehele oppervlak van het voetbed en oefen lichte druk uit op de borstel. Neem gerust het bovenwerk van de sandaal mee. 

STAP 3: Finishing touch

Laat het materiaal goed drogen. Pak vervolgens een Muller & Sons Crepeborstel. Wrijf flink over het gereinigde voetbed heen. Crepe is een natuurproduct afkomstig van de schors van rubberboom. Door de wrijving op het materiaal krijgt het een sterk reinigende werking. Trouwens, dezelfde grondstof wordt gebruikt als natuurlijk bindmiddel in de vervaardiging van het Birkenstock voetbed. Blijf flink wrijven met de crepeborstel tot ook het laatste vuil uit voetbed omhoog is gekomen. Ruw indien nodig een laatste keer op met een suèdeborstel en je sandalen zijn weer als nieuw!