Instagram

Instagram did not return a 200.

Follow Us!

0

SHOEcare Advices

Heb je net een paar leuke schoenen gekocht, ontdek je een hardnekkige vlek. Die krijg je er niet meer uit… Toch? Met de juiste schoenverzorging kom je een heel eind. Koop je een paar nieuwe schoenen, dan is het belangrijk om ze regelmatig te beschermen en te verzorgen, zo voorkom je de vorming van hardnekkige vlekken. Schoenen zijn gemaakt van een heleboel verschillende materialen, zoals glad leer, suède, lakleer, leer met een print, vegan leer en meer. Hoe bescherm, verzorg en reinig je die materialen? Hier vind je alle informatie die je zoekt! leren schoenen onderhouden

Python boot Piedi Nudi
Piedi Nudi

Leren schoenen onderhouden doe je afhangende van het soort leer op verschillende manieren. Leer met een print, poets je op een andere manier dan glad leer of gevet leer! 

Vlekken uit suède poetsen lijkt misschien een onbegonnen zaak. Maar niets is minder waar! Met de juiste kennis en de juiste producten maak je jouw suede schoenen in een handomdraai weer als nieuw. 

Blackstone
Roberto D'Angelo

Metallic is een finishlaag op een ander materiaal. Metallic wordt gekenmerkt door de glinstering. In de verzorging moet er rekening mee gehouden worden dat het om een coating gaat die op een materiaal ligt. Juist om die reden is metallic kwetsbaar en is het niet mogelijk om het te reinigen. Het is wel mogelijk om beschadigingen te herstellen en de kleur terug te brengen.

Lak en hoogglans hebben een glanzende coating van wax, PVC of PU. Dit kan een glad materiaal zijn of een print hebben, zoals een kroko of slangenprint. Door de schoenen wel regelmatig te behandelen met bijvoorbeeld de Lack Mousse, maak je ze direct minder statisch én daardoor beter bestand tegen vuil.

Floris van Bommel