Synthetisch Textiel

13367

Bekende voorbeelden van syntetisch textiel zijn: Mesh, Dri-Fit en Acryl. Deze materialen zijn minder vocht absorberend dan natuurlijke materialen. Vanwege de open structuur wordt vocht wel opgenomen, maar minder goed vastgehouden. Dat heeft als voordeel dat het bijvoorbeeld Dri-Fit een vochtafdrijvende werking heeft wat heel handig is tijdens het sporten. Een ander voordeel van syntetische textielen is het gewicht: Deze materialen zijn lichter dan de natuurlijke soorten. Vanwege de open structuur van syntetisch textiel is het belangrijk om het materiaal goed te beschemen. Om te voorkomen dat het textiel de beschermlaag niet goed vasthoudt, kun je syntetisch textiel beter licht inspuiten en dit vaker herhalen.

Beschermen

Collonil | Carbon Lab Protecting Spray 300ml
Collonil | Carbon Lab Protecting Spray 300ml

Syntetisch textiel (mesh) komt veel voor bij sneakers. Speciaal voor de bescherming van sneakers is de Carbon Lab lijn ontwikkeld met onder andere deze krachtige, beschermende spray.

Reinigen

Foam reiniger

Collonil | Carbon Lab Cleaning Foam
Collonil | Carbon Lab Cleaning Foam

Een reiniger die geschikt is voor (syntetisch) textiel is de Carbon Lab Cleaning Foam. Spuit het schuim op een borstel en verdeel gelijkmatig, met ronde bewegingen, over de schoen. Veeg schoon met doek.

Reiniger voor in de schoen

Collonil | Breeze
Collonil | Breeze

Om ook de binnenkant van schoenen fris te houden is er Breeze Spray. Deze spray voorkomt en verwijdert nare luchtjes en heeft een anti-bacteriele werking.

Pedag | Sneaker Magic Step

Extra comfortabel

Schoenen van syntetisch textiel zijn vaak wat sportiever. Een inlegzool die daar goed bij past is de Sneaker Magic Step. Deze heeft een fijn voetbed met een laag van memory foam dat zich aanpast aan de voet. Dankzij de badstof toplaag ook ideaal met blote voeten.