Trend: Dierenprint

We krijgen er geen genoeg van! Vorig jaar begonnen we al steeds meer dierenprints te zien en komend seizoen kunnen we er echt niet meer omheen. Beperk je niet tot één item: het is zelfs trend om van top tot teen in print gehuld te zijn.

Printjes aan je voeten

Ook schoenen zijn komend seizoen in allerlei dierenprints te verkrijgen. Kies je voor schoenen met een print? Let dan op een paar dingen om je schoenen ook echt mooi te houden. We hebben een paar tips voor je!

Open of dichte coating

Omdat we in de Benelux geen groot fan zijn van dierenleed, zul je ook niet gauw een schoen aantreffen die is gemaakt van een echte slangenhuid of leopard-vachtje. Het woord zegt het eigenlijk ook al, een dierenprint, betreft een print op een ander materiaal. Dat onderliggende materiaal kan een open coating hebben (zoals leer of textiel) of een lichte coating (zoals lak en hoogglans materialen). Dit bepaalt de productkeuze voor verzorging. Wrijf met je hand over de schoen: een print met een dichte coating voelt helemaal glad aan terwijl bij een open coating je de print als een soort vlokken op het materiaal voelt liggen.

Bescherm de print

Schoenen met een open coating bescherm je met een spray tegen water en vuil. Door dit te doen blijven je schoenen een stuk langer mooi. Collonil heeft speciaal voor schoenen met reptiel of slangenprint een spray uitgebracht: De Exotic Spray.
Heeft je schoen een dichte coating? Dan kunnen water en vuil sowieso al niet goed in de schoen trekken en is een spray niet nodig. Wel zijn lak- en hoogglans materialen vaak erg statisch waardoor ze vuil aantrekken dat op de schoen blijft liggen. Dit voorkom je door de schoenen antistatisch te maken met een Lack Mousse of Lack Polish.

Pony

Naast de prints zien we dit seizoen ook veel schoenen en riemen van Pony-materiaal. Pony is een ongelooide dierenhuid waarvan de haren nog aan het leer zitten. De haren zijn wel vaak bewerkt. Deze zijn ingekort maar vaak ook gekleurd of op een andere manier bewerkt. De ondergrond van pony is leer, maar deze is lastig te bereiken door de bedekking van het haar.De behandeling van pony materiaal is daardoor net even anders. Om de haren mooi te houden moeten deze zo min mogelijk in aanraking komen met vocht. Bescherming is daarom belangrijk. Ook tijdens het behandelen van pony moet het materiaal niet te vochtig worden. Het advies is daarom om licht in te spuiten en de behandeling wat vaker te herhalen om de werking vast te houden. Kies hiervoor een krachtige spray zoals de Carbon Pro van Collonil.

Toral schoen met Pony-hair

Maak je look af

Je outfit maak je echt af met een toffe riem. Het merk Miss Muller heeft een aantal riemen aan haar collectie toegevoegd die helemaal bij dit thema passen. De Wildlands serie bevat drie riemen afgewerkt met pony hair en is verkrijgbaar in Leopard, Zebra en Baby Cheetah. Daarnaast is er ook deze toffe riem met Python-print.

Miss Muller Damesriem Python