Zo maak je je sandalen en het voetbed schoon

De zomer komt er weer aan en dat betekent dat we dikke laarzen en schoenen weer omruilen voor lichtere exemplaren. De sandalen en slippers mogen weer uit de kast! Hoe maak je je sandalen het beste schoon? 

In de zomer heb je vaak wat meer last van wrijving in je schoen. Geen wonder, want je draagt blote voeten in je slippers en je sandalen en je voeten zweten meer van de warmte. Eerder schreven wij al een blog over hoe je zweetvoeten kan voorkomen. De combinatie van blote en zwetende voeten kan voor pijnlijke blaren zorgen. Maar geen paniek, dit is te voorkomen! Namelijk, door je voeten van te voren in te spuiten met Saicara Fresh & Silk. Dit product zorgt voor een superzacht laagje over je voeten, waardoor de wrijving van je voet de slippers of sandalen kan worden voorkomen! Ruikt ook nog eens heel erg lekker. 

Het voetbed van je sandaal of slipper word vaak snel vies, doordat straatvuil rechtstreeks op het voetbed terecht komt. Ook neemt het voetbed direct het zweet op van je voeten, je hebt immers geen sokken aan die dit vocht opvangen. Je slippers of sandalen kunnen dus wat smerig worden na verloop van tijd. De binnenkant en het voetbed van de slippers en sandalen zijn vaak gemaakt van leer. De sandaal en het voetbed van je sandaal kun je gemakkelijk schoonmaken met Collonil Clean + Care! Dit is een reinigende schuim, speciaal voor leer- en textielsoorten. Met een borsteltje kun je het schuim inwerken in het voetbed. Het voetbed en de sandaal afnemen met een vochtige doek en schoon zijn je sandalen! 

Kurk is een zomers en licht materiaal, dat we veel terugzien in zomerschoenen, sandalen en slippers! Kurk kun je in een goede conditie houden, door kurk te behandelen met de Cork Flacon van Collonil. De natuurlijke elasticiteit van het materiaal blijft behouden en het is beschermd tegen water en vuil en UV-straling. Broosheid en afbrokkelen van kurk worden hiermee voorkomen.  De Cork Flacon heeft een handige sponsapplicator, waardoor het gemakkelijk aan te brengen is op het materiaal. Na het aanbrengen even laten drogen, het sponsje goed uitspoelen en de flacon sluiten. Zo kun je nog langer plezier hebben van je zomerschoenen.