Glad leer met print

Glad leer dat verrijkt is met een print heeft dezelfde bescherming en verzorging nodig als glad leer zonder print. Het is wel belangrijk om te weten dat er waarschijnlijk kleur is toegevoegd voor de print. Het leer is dus niet kleurecht. Door kleurloze verzorgende of reinigende middelen te gebruiken, kan de kleur daardoor afnemen. Voor het verzorgen van een print op glad leer adviseren we daarom altijd producten waar kleurpigmenten aan zijn toegevoegd. Soms is het zelfs raadzaam om met twee kleuren te poetsen. Uitgebreid advies over de verzorging van glad leer vind je hier.

Beschermen

Collonil | Exotic Spray

Speciaal voor glad leer met print

De exotic spray is speciaal ontwikkeld voor glad leer die volledig geprint is met een grove print zoals snake of reptiel. De spray heeft een beschermende werking tegen water en vuil.
Spray met een afstand van 30 cm opspuiten, 30 min laten drogen en behandeling regelmatig herhalen.

Verzorging & bescherming

Glad leer heeft naast krachtige bescherming ook regelmatig verzorging nodig. Met de Carbon Wax heb je twee vliegen in één klap! Na het inspuiten even laten rusten en eventueel uitwrijven om de glans terug te brengen. Carbon Wax is alleen geschikt voor gebruik op glad leer. 

Collonil | Carbon Wax

Verzorgen

Verwent de schoen

Deze crème bevat natuurlijke wassoorten en olie die een boost geven aan de kleur en glans van het leer.

Collonil | 1909 Supreme Creme
Collonil | Waterstop Tube

beschermt, verzorgt & kleurt

Gebruik voor leer dat verrijkt is met kleur altijd een product met kleurpigment om de kleurfinish in tact te houden. Naast kleur bevat de waterstoptube ook amandelolie dat het leer soepel houdt en licht waterafstotend maakt. Inwrijven met borstel, laten intrekken en daarna uitwrijven.

Kleur + verzorging

Heeft de kleur van het leer een oppepper nodig? Dan is een shoe cream ook geschikt. De Shoe cream zorgt er ook voor dat leer gevoed wordt, waardoor het soepel blijft.

Shoe cream
Shoe Cream 052

Reinigen

Glad & Fris

Muller and Sons | Cederhouten spanner met zilveren knop

Glad leer blijft mooi glad door de schoenen op spanning te houden wanneer ze niet gedragen worden. Dat kan met een schoenspanner. Een spanner van cederhout neemt tevens vocht op en gaat nare geurtjes tegen.

Verwijdert strepen

Strepen die ontstaan door stoten, poets je weg met de Soft Gum. Ook is deze gum een handige tool voor het schoonmaken van zolen.

Collonil | Soft Gum