Glad leer & verrijkt leer

Glad leer is de buitenkant van een dierenhuid. Oftewel, de opperhuid.
Leer is een sterk en ademend materiaal. Dat betekent dat vocht en warmte door het materiaal heen kunnen. Voor schoenen is dat een groot voordeel, ten opzichte van synthetisch materiaal, omdat je hierdoor minder snel last van warme of vochtige voeten krijgt. Bovendien is leer goed te verzorgen waardoor het lang meegaat en dus een erg duurzaam materiaal is.
Wanneer glad leer is behandeld om het een andere uitstraling te geven, spreken we van verrijkt leer. Er zijn diverse manieren om glad leer te verrijken, bijvoorbeeld door het toevoegen van kleur, te bleken of door te tamponeren (verftechniek met kloppende beweging).
De basis blijft steeds glad leer. Er is toch een belangrijk verschil in de verzorging: Omdat aan verrijkt leer vaak kleur of een print is toegevoegd, is het materiaal niet kleurecht. Het gevaar bestaat dat de bewerking wordt aangetast door bijvoorbeeld het gebruik van verzorgende of reinigende producten.

Beschermen

Beschermende voeding

De Carbon Wax is het broertje van de Carbon Pro Spray. Net zo krachtig als bescherming tegen water en vuil, maar dankzij de toevoeging van wax biedt deze spray extra voeding aan glad leer. Laat de schoen na het sprayen 30 minuten drogen. Door de spray daarna uit te wrijven gaat het leer extra glanzen.​

Collonil | Carbon Wax Spray
Piggy Proof | Premium Protector Leather

Duurzaam & Krachtig

Producten van Piggy Proof zijn met extra zorg voor mens en dier ontwikkeld. De bestanddelen zijn daardoor niet alleen heel effectief maar ook duurzaam. De 02. Premium Protector spray biedt een langdurige bescherming tegen water en vuil. De spray is zacht en daardoor prettig om mee te werken, zelfs binnenshuis. Behandel de schoenen, voor optimaal resultaat, drie keer en laat 24 uur drogen.

Luxe bescherming

De meest luxieuze bescherming voor leer is de 1909 Supreme Wax Spray. De spray bevat waardevolle was en olie die het leer een boost aan voeding geven. Leer blijft hierdoor soepel en glanzend. Daarnaast werkt deze spray water- en vuilafstotend. Spray iedere maand in en laat 30 minuten drogen.

Supreme Wax_Aangepast
Collonil | 1909 Supreme Wax Spray

Verzorgen

Shoe cream
Collonil | Shoe Cream

Kleur & Verzorging

Met de Shoe Cream wordt het leer gevoed waardoor het soepel blijft. Naast verzorging houd deze creme ook de kleur mooi of pept deze weer op na slijtage. Inwrijven met een borstel, laten intrekken en uitwrijven met borstel, doek of handschoen.

Watervaste verzorging

De waterstop crème bevat amandelolie voor extra voeding. Dit laat het leer extra glanzen. Verkrijgbaar in veel (mode)kleuren. Eenvoudig aan te brengen dankzij de spons op de tube. Deze is, als een dop te verwijderen, zodat de crème ook met een borstel aangebracht kan worden.

Collonil | Waterstop Tube |€6,99
Collonil | Waterstop Colours Tube

Verzorgen & reinigen

Met de Carbon Gold zorg je voor een hoogwaardige verzorging die onder andere beschermt tegen uitdroging. Daarnaast heeft het een licht reinigende werking.

13001700_01
Collonil | Carbon Gold

VERRIJKT LEER: KIES ALTIJD VOOR VERZORGING MET KLEUR
Wanneer je verrijkt leer met een kleurfinish wilt verzorgen kies dan altijd voor een product in de kleur van de finish. Een kleurloze verzorging heeft een reinigende werking waardoor de kleur van een finishlaag kan afnemen.

Pedag| Briljant Handschoen

Sublieme glans

Deze handschoen is bedoeld voor het uitwrijven van crème. Het is makkelijk en geeft nog meer glans dan een borstel.

Gelijkmatige verdeling

Paardenhaar zorgt voor een gelijkmatige verdeling van schoencreme. Uitwrijven met deze zachte haren geeft een mooie glans.

Muller&sons klein
Muller & Sons | Luxe uitwrijfborstel Paardenhaar
Muller & Sons | Uitwrijfborstel
Muller & Sons | Luxe inwrijfborstel Paardenhaar
Collonil |1909 Supreme Creme de luxe pot

Luxieuze verzorging

Deze crème bevat waardevolle wassoorten en olien die kleuren opfrissen en een diepe glans geven. Kies voor verrijkt leer voor een crème met kleur om de finish te behouden.

Reinigen

Collonil | Soft Gum

Droge reiniging

Strepen die ontstaan door stoten, poets je weg met de Soft Gum. Ook is deze gum een handige tool voor het schoonmaken van zolen.

Reinigen en verzorgen

Deze reiniger is geschikt voor het reinigen van glad leer, suède, nubuck en textiel. Het schuim aanbrengen op een licht vochtige spons of doek en altijd de gehele schoen reinigen.