Zo houd jij je leren tas lang mooi!

Leren tas verzorgen

Heb je na lang sparen eindelijk je droom tas bemachtigd? Een designertas of een andere mooie tas, kan je natuurlijk heel blij maken. Om dat gevoel te behouden is het belangrijk om je nieuwe aanwinst goed te verzorgen! Je leren tas verzorg je op dezelfde manier als je leren schoenen! Dat betekent dat het ook bij een leren tas erg belangrijk is om deze goed te beschermen tegen water en vuil en regelmatig te verzorgen. 

Glad leer is de buitenkant van een dierenhuid, oftewel de opperhuid. Daarnaast is leer een sterk en ademend materiaal, wat goed te verzorgen is waardoor het lang meegaat en dus erg duurzaam is.

Tips                                          

  • Is je tas onverhoopt nat geworden? Dep deze dan zo snel mogelijk droog met een zachte stoffen doek. Let op: laat je leren tas nooit op de verwarming drogen, anders wordt het materiaal poreus. 
  • Zonnestralen kunnen leer op den duur doen barsten. Zorg er daarom voor dat je jouw tas nooit te lang in de zon laat liggen.
  • In plaats van je tas thuis op de grond te gooien, kun je je tas beter in een bewaarzak in de kast opruimen. Om de vorm van de tas te behouden, kun je je tas ook opvullen met vloeipapier.

Glad leren tas impregneren

Een (leren) tas vraagt om verzorging voor een langere levensduur. Is de tas helemaal nieuw en goed schoon? Dan impregneer je de tas met een water- en vuilafstotende spray zoals Collonil Carbon Wax. Deze spray biedt een krachtige bescherming tegen water en vuil. Dankzij de toevoeging van wax biedt deze spray extra voeding aan glad leer. Laat de tas na het sprayen 30 minuten drogen. Door de spray hierna uit te wrijven, gaat het leer extra glanzen. We adviseren je om dit met regelmaat te doen (elke 30 keer dragen), zodat je extra lang kunt genieten van je nieuwe aanwinst. 

Glad leren tas verzorgen

Om je glad leren tas extra te voeden kun je de Collonil Wax Leather tube gebruiken, dit is een beschermende en verzorgende crème voor matte of licht gevette leersoorten. Het bevat bijenwas, verzorgende oliën en voedende substanties. De wax kun je het beste dun en gelijkmatig opbrengen voor een optimaal eindresultaat. Wrijf het materiaal naderhand nog eens goed na met een uitwrijfborstel of een zachte doek voor een extra glanzend resultaat! Kleurloze verzorging, heeft naast verzorgend ook een licht reinigende werking. Check altijd van te voren op een onzichtbaar stukje of het materiaal van jouw tas kleurecht is. 

Glad leren tas reinigen 

Oeps, heb je onverhoopt toch een vlek gekregen op je nieuwe tas? Dan raden we je aan om Collonil Clean & Care pompflacon te gebruiken. Deze reiniger is geschikt voor vrijwel alle materialen, is mild en heeft ook een verzorgende werking. Breng het schuim aan op een spons of een doek en behandel de altijd de hele tas. 

Alle producten kun je ook gebruiken om jouw schoenen van glad leer te verzorgen.